Pages

Tuesday, March 19, 2013

Thali- pranzul indian si visul fiecarui calator

  • Thali este o masă indian & nepaleza alcătuit dintr-o selecție de mâncăruri diferite.
  • Mâncăruriile Thali variază de la regiune la regiune, în Asia de Sud sunt de obicei servite în boluri mici pe o tavă rotundă;Uneori, o tavă de oțel făcută cu mai multe compartimente. În America de Nord, oamenii folosesc, uneori, Thalis de plastic, deoarece acestea sunt de unică folosință.
  • Feluri de mâncare tipice includ : orez, dal, legume, roti, papad, caș (iaurt), cantități mici de chutney sau marinate, și un fel de mâncare dulce .
  • Restaurantele oferă de obicei o alegere Thalis vegetariene sau pe bază de carne..
  • În funcție de restaurant sau regiune, thali este format din delicatese native în această regiune. Thali începe cu puris, chapati (Rotis), precum și diferite specialități vegetariene (curry).
  • Nu este completă fără Thali mici, rotunde "katoris" sau boluri mici din același metal.

  • Compozitia unei Thali:
  1. Paine:realizate din grau intgral ( chappati,bhakri,paratha),realizate din faina alba de grau (nan si puri) sau din faina de mei.Exista o varietate uimitoare de paine indiana:simple,picate sau umplute cu legume.
  2. Orez:poate fi servit Dal si legume;poate fii servit simplu ,condimentat sau prajit.Orezul cu lapte fiert si condimente este un dulce favorit in randul copiilor.
  3. Legume : servite uscate sau intr-un sos( sosul "curry " )
  4. Produse lactate : iaurt de exemplu sau laptele care este diluat si pregatit cu mirodenii (dar este rar servit la thali).
  5. Gustari secundare :salate ,Chutneys,Papads
  6. Dulciuri : dulciurile indiene sunt facute in general din din lapte fiert lent sau din cereale si legume fierte in ghee







No comments:

Post a Comment