Imi era pofta de ceva aromat,condimentat ,dar totusi dulce si care sa fie bun si pentru copii. Nu stiu cat de apropiata e de original,eu ,ca de obicei am experimentat si am facut-o pe gustul nostru. Zaharul si condimentele se pun dupa gust. Kheerul este unul dintre cele mai populare deserturi indiene si se poate garnisi cu fructe uscate.
Ingrediente
- 1/2 cup orez
- 3 cup lapte
- 1 cup lapte condensat
- sofran
- cardamon
- scortisoara
- apa de trandafir
- 1/2- 1 cup zahar
- Portii: 4
- Timp de preparare: sub 60 minute
Mod de preparare reteta Kheer - budinca de orez din India
Se pune orezul spalat la fiert cu 2 cup de lapte,zahar,cardamon si scortisoara.
Dupa ce laptele s-a redus la jumatate se adauga laptele condensat si daca mai e nevoie restul de lapte.
Se amesteca des ca sa nu se lipeasca.
Se adauga sofranul si apa de trandafir.
Se serveste garnisit cu fructe uscate
Dupa ce laptele s-a redus la jumatate se adauga laptele condensat si daca mai e nevoie restul de lapte.
Se amesteca des ca sa nu se lipeasca.
Se adauga sofranul si apa de trandafir.
Se serveste garnisit cu fructe uscate
No comments:
Post a Comment